Magyar tabu

Tabu Magyarországon, tabu a politikában, tabu a közéletben, tabu a világban. Hol és hogyan is élünk.

Megfigyel a kormány?

2012.02.11. 14:39 | aMagyar | Szólj hozzá!

Ha azt hitted, hogy mobiltelefonon vagy interneten a privát beszélgetések csak rád tartoznak, akkor tévedsz. Ugyan kicsi az esélye, hogy pont téged figyelnek meg, de ha az állam biztonsága a tét, bármit megtesznek.

A WikiLeaks decemberben kiszivárogtat információi szerint a világ Informatikai és biztonságtechnikai cégek tömegei szakvásárokon árulják kormányoknak, hatóságoknak olyan termékeiket, amelyekkel tömegesen hallgathatnak le telefonbeszélgetéseket, figyelhetnek internetes adatforgalmat, elektronikus levelezést, vagy átvehetik bárki számítógépe felett az irányítást.

Eszerint, 2008-ban a Gyurcsány kormány idején, Magyarország is rendelt ilyen programokat. A NETI névre hallgató hazai informatikai cégtől vásárolt internetes forgalom megfigyelésére és telefon lehallgatásra alkalmas programokat.

A legutóbbi vásár, októberben, Amerikában rendezték meg, ahol 43 ország és 20 szövetségi állam képviseltette magát.130 cég, 26 országnak adott el más-más kémprogramot. Természetesen, a legfontosabb vevők Amerika, Oroszország, és a Nyugat-európai országok voltak.

Ez az üzletág becslések szerint évi 5 milliárd dollárt hoz a cégeknek és ennyit vesz ki a kormányok (adófizetők) zsebéből.

A "Spy files" térlépet megnézheted ITT

Én már csak azt nem értem, hogy mit kell megfigyelni például hazánkban és hogy tényleg a lehető legjobb helyre került-e az a pénz?

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartabu.blog.hu/api/trackback/id/tr574093673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása