Magyar tabu

Tabu Magyarországon, tabu a politikában, tabu a közéletben, tabu a világban. Hol és hogyan is élünk.

Egyetemisták foglalták el az ELTE-t

2012.02.16. 10:11 | aMagyar | Szólj hozzá!

Több mint ezer diák vonult az ELTE Lágymányosi kampuszától a Corvinus Egyetemig a Hallgatói Hálózat demonstrációján. A tüntetés hivatalos vége után mintegy ötszázan az ELTE jogi kara felé vették az irányt. Az épületben spontán hallgatói fórumba kezdtek, melyen megjelent Király Miklós dékán, aki arra kérte a részt vevőket, hogy távozzanak, de a hallgatók maradtak.

Hoffmann Rózsa (oktatási miniszter) előzetesen bejelentette, hogy részt kíván venni a tüntetésen és egyeztetni szeretne, illetve a kérdéses pontokat elmagyarázni. A diákok válasza, "nem kérünk kioktatást" (és mennyire igazuk van...).

A tüntetés hátterében az áll, hogy "drasztikus módon" megemelték felvételi ponthatárokat, nagy mértékben lecsökkentették az állami támogatást (jogi karokon szinte teljesen) és az állami támogatásban tanulóknak szerződést kell aláírni, hogy a tanulmányok befejezte utáni 20 évben, legalább 8 évet itthon dolgozik le.

Talán a legnagyobb hiba volt az egyetemistákat "hergelni", hiszen minden forradalom a fiataloktól indul (56, 48).

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartabu.blog.hu/api/trackback/id/tr604115265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán örül a diákok akciózásának 2012.02.16. 11:05:01

A miniszterelnök csütörtöki rádióinterjújában azt mondta: örül annak, hogy a diákok élnek az egyetemi autonómiával és hallatják a hangjukat. Orbán Viktor szerint ahhoz képest, amit anno ők csináltak, még mérsékeltnek is mondhatóak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása